Over ons

Logo KBO De Lutte

KBO De Lutte is de seniorenorganisatie in De Lutte, deze is op 9 november 1967 opgericht en heeft zich in 2023 aangesloten bij KBO Overijssel.

Wij willen een positieve bijdrage leveren aan de positie van senioren in onze samenleving waarin we volwaardig mee kunnen doen. Senioren voelen zich thuis bij onze vereniging. De één vindt het belangrijk dat zijn belangen goed behartigd worden, de ander zoekt hulp bij het invullen van zijn aangifte inkomstenbelasting of gaat met anderen in gesprek op zoek naar de zin van het leven, bezoekt een lezing of zoekt rust en ruimte bij b.v. een fietstocht.

Ons doel is de leefbaarheid voor senioren te behouden en zo nodig te versterken. Want naast het organiseren van activiteiten op sociaal gebied zoeken we ook contacten met andere seniorengroepen en bezoeken symposia om o.a. van de actualiteit op de hoogte te blijven en als voeding voor onze ontwikkeling als belangenvereniging.

Leden krijgen 11 keer per jaar het magazine ‘Ons’ en kunnen profiteren van vele voordelen en diensten van de KBO zoals kortingen op uitjes, een collectieve zorgverzekering en een energiecollectief.